ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 8/6/2015 ΜΕ ΤΗΝ κα ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η Εκδήλωση που διοργάνωσε το ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ, την  Δευτέρα  08/06/2015, με την συνδρομή του Επιμελητηρίου Ηρακλείου με θέμα:

«Το άγχος στην σύγχρονη εποχή και η διαχείρισή του».

Η ουσιαστική και εμπεριστατωμένη ομιλία της κ Μαρίας Παναγιωτάκη –Κοινωνιολόγου / Ψυχολόγου καθώς επίσης η μεγάλη προσέλευση και συμμετοχή στον διάλογο που αναπτύχθηκε από τους και τις προσκεκλημένες,  μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η Πρόεδρος, Σκεύω Μπιζιώτη, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Δικτύου Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για την παραχώρηση της αίθουσας «Καστελλάκη» για την πραγματοποίηση της παραπάνω Εκδήλωσης.

Είμαστε σίγουρες πως και στο μέλλον θα έχουμε τη δυνατότητα μέσα από άλλες εκδηλώσεις μας να δώσουμε την ευκαιρία συμμετοχής και σε νέα μέλη και φίλες.

Στην ομιλία της κ. Μαρίας Παναγιωτάκη παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν τα παρακάτω:

• Ορισμός και βασικές διαστάσεις του άγχους
  • Το υγιές και μη άγχος
  • Η νευροανατομία του άγχους
  • Η συμπτωματολογία του άγχους
  • Η γνωστική διαδρομή του άγχους
  • Ο φαύλος κύκλος εμφάνισης του άγχους
  • Η σύνδεση του άγχους με την αυτοαξιολόγηση και την αυτοεκτίμηση
  • Η συμπόρευση του άγχους με τη σύγχρονη ζωή και τους πολλαπλούς απαιτητικούς ρόλους στους οποίους καλείται να ανταποκριθεί η σημερινή γυναίκα
  • Οι αποτελεσματικές τεχνικές διαχείρισής του

Ηράκλειο, 10 Ιουνίου 2015

Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ